segítség

2021.03.07. 11:55

Fecskelakás segítheti a fiatalokat Magyarnándorban

Nemrégiben kapott értesítést a község önkormányzata, hogy a Belügyminisztérium mintegy 10,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott hét személy közfoglalkoztatásához, a helyi sajátosságokra épülő startmunka mintaprogram keretében.

H. H.

Lakatlan házak felújításába kezdett az önkormányzat Schmiedt Károly polgármester

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Schmiedt Károly, a település polgármestere elmondta, az összeg hetven százaléka fedezi magát a bérezést, míg a maradék harminc százalékból építési anyagokat vásárolnak, így újítanak majd fel három ingatlant. Ezek egyike a művelődési ház mögötti, a közfoglalkoztatottak csoportjának bázisául szolgáló épületrész, ahol raktárhelyiség is található, és további két házat korszerűsítenek, amelyeket a tulajdonosoktól tavaly vásárolt meg a faluvezetés. Ez utóbbiakat elsősorban fiatal családok számára, úgynevezett fecskelakásként szeretnék kiajánlani. Magyarnándor közelében van a térség két jelentős ipari parkja, a balassagyarmati-szügyi, valamint a berceli, ahol nagy a kereslet a fiatal munkaerő iránt.

Schmiedt Károly hozzátette, a felújítások során kijavítják és helyreállítják a tetőszerkezetek hibáit, szigetelik a homlokzatokat, kicserélik a nyílászárókat, ereszcsatornákat szerelnek fel, belső festést végeznek és vizesblokkokat alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában