hősies tett

2021.03.26. 19:51

Elismerő oklevelet kapnak a SOTE hallgatói, akik megmentették egy nő életét Rimócon

Az Országos Mentőszolgálat elismerő oklevéllel tünteti ki a Semmelweis Egyetem két hallgatóját, akik tesztelés közben mentették meg egy rimóci nő életét.

Nool

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Semmelweis Egyetem önkénteseinek kellett újraéleszteniük azt a középkorú rimóci nőt, aki egy PCR-teszt elvégzése közben lett rosszul. Pál Ágnes Kinga és Kiss Karolina Aida azonnal hívták a mentőket, a kiérkezésükig pedig mellkompressziós újraélesztést végeztek, így sikerült megmenteni a nő életét.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál a TV2 péntek esti híradójában gratulált két kolléganőjének. Az egyetemisták elismerő oklevelet kapnak a munkájukért, és az életmentésért. A mentőszolgálat ezzel akar emléket állítani a fiatal önkéntesek hősies tettének.

A TV2 információi szerint az asszonyt még kórházban kezelik, de nagyon hálás a két egyetemistának, akik megmentették az életét.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Példaértékű helytállást tanúsított a Semmelweis Egyetem két hallgatója🙏👇

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában