Helyi közélet

2021.02.12. 17:00

Munkahelyeket teremtenek: több mint ötszázmillió forintból épül meg a pásztói ipari park

Több mint ötszázmillió forintos támogatásnak köszönhetően, hosszú évek után végre Pásztón is kialakítanak ipari parkot, amelynek alapkövét ma helyezték el.

Nagy Orsolya

Lerakták a jövőben épülő iparipark alapkövét, Pásztón 2021.02.12.-én. Ladóczki Balázs/LB Becsó Károly országgyűlési képviselő, Farkas Attila Pásztó polgármestere, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Sipos Zsolt He-Do ügyvezető, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Nógrád Megyei Hírlap

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Az északi iparterület infrastrukturális fejlesztése mintegy 534 millió forintos támogatásból valósul meg, amelynek munkálatai az elmúlt napokban kezdődtek meg.

A beruházás igen jelentős lépés Pásztó életében, hiszen ez jelenti a vállalkozói környezet, és az üzleti infrastruktúra fejlesztésének lehetőségét a város számára. Hosszú távon pedig a település fejlődésének szolgál biztosítékául.

– Az ipari park mintegy 8 és fél hektáron jön létre, ahol a szakemberek elvégzik a terület közművesítését, valamint egy elkerülő út is épül, amely nagyon fontos, mert tehermentesíteni fogja Pásztó Fő utcájának a közúti teherforgalmát – mondta el portálunknak Farkas Attila.

Hozzátette: korábban a településen sajnos nem létesült ipari park, ennek ellenére szerencsés volt a város, hogy több cég is itt telepedett le.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a projektnek köszönhetően minőségi munkahelyeket szeretnének létre hozni és az elsődleges cél, hogy megállítsák a fiatalok és a munkaerő elvándorlását, valamint visszacsábítsák azokat az embereket, akik máshová járnak el dolgozni.

Dr. Becsó Károly, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy ez a beruházás emelni fogja a tőkevonzó képességét Pásztónak ezáltal pedig az adóerőképességét is növeli majd.

Mint mondta, számos fejlesztés megvalósult már a településen és még sok, igen jelentős kezdődik el a jövőben.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy mennyire fontos, az élhető lakókörnyezet megteremtése, hogy a gyermekek és az unokák itt maradjanak és jól érezzék magukat megyénkben.

Ezen túlmenően kitért a szülőföld szeretetére is, valamint arra, hogy az embereknek minőségi munkahelyet kell biztosítani és jó fizetést, hogy ne akarjanak elmenni máshová dolgozni.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő elárulta, hogy a város az elmúlt évek során egy nagyon szép fejlődési ívet írt le, hiszen szinte nincs olyan terület ahol jelentősebb ne indult volna el jelentősebb beruházás. Vannak még folyamatban lévő fejlesztések, ugyanakkor sok az elképzelés is, amelyek még megvalósításra várnak, mint például a turisztikai projektek, amelyek során nemcsak a Romkert és környéke újul meg, de egy komplex strandfürdővel is bővül a város a jövőben erősítve ezzel a település idegenforgalmát.

Számos beruházás indul el

Idén több százmilliós beruházásokat kezdenek el a tervek szerint Pásztón. A déli iparterület kialakításának munkálatai is elindulnak majd tavasszal mintegy két és fél hektáros részen. Tavasszal hozzá látnak a szakemberek továbbá a Zöld város elnevezésű projekthez is, amely a város több pontját is érinti, valamint Hasznost és Mátrakeresztest is. Ezen túlmenően a hasznosi orvosi rendelő és a pásztói idősek otthona épületét korszerűsítik majd, de egy teljesen új bölcsődét is kialakítanak. Folytatódnak a turisztikai beruházások, ráadásul szintén tavasszal kezdik meg a városi uszoda építését. Utóbbit azonban nem az önkormányzat bonyolítja le, hanem állami beruházásról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában