Triomer-ügy

2021.01.05. 20:51

Már a rendőrség nyomoz a salgótarjáni szocialista polip ügyében

Versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség Salgótarjánban. A szocialista polipként emlegetett Triomer-ügyben nyomoznak a rendőrök.

NMH

Forrás: NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

Nyomozást folytat a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a salgótarjáni balliberális oldalhoz köthető ügyben – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyről korábban a Fidesz helyi szervezete számolt be először.

E szerint, azelőtt, hogy 2020. január 31-ével Oláh Péter lemondott a baloldali vezetésű Salgótarján Városfejlesztő Kft.-jének éléről, január 9-én a Triomer Kft. megvásárolta a férfi 25 százalékos üzletrészét a Bau und Garden Kft.-ben. Felhívták a figyelmet arra, hogy a Triomer Kft. szerepe azért fontos, mert ez az egyik olyan cég, amely szinte minden salgótarjáni közbeszerzésnél megjelenik.

A történet azzal válik kerekké, hogy tavaly júniusban Oláh Péter megszerezte a Triomer Kft. százszázalékos tulajdonát. Vagyis egy, a salgótarjáni közbeszerzéseken sikeres cég, a közpénzen (is) megerősödő Triomer Kft. megvásárolja a volt tulajdonos, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjének üzletrészét egy magánvállalkozásban, majd fél évvel később az illető – miután távozott a városi társaság éléről – megveszi a Triomert.

Országos híre lett a gyanús közbeszerzéseknek

Mint arról korábban a Noolon is írtunk, a salgótarjáni közbeszerzési botránynak hamar híre ment az országos sajtóban is: szocialista polipról cikkeztek a lapok.

A Magyar Nemzet kedden újabb fejleményekről értesült. Arról írtak, hogy az ügyben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tettek feljelentést, de annak vezetője a kizárását kérte az eljárásból, aminek az Országos Rendőr-főkapitányságon helyt adtak. A további eljárás lefolytatására a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki, amely versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt nyomoz. A lap az ügy kapcsán megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

A botrányok éve volt 2020 Salgótarjánban

2020 a botrányokról szólt a megyeszékhelyen – így értékelte nemrég a tavalyi esztendőt a Fidesz-KDNP salgótarjáni szervezete. Indoklásukban – egyéb problémák mellett – a Triomer-ügyet említették. „Nemcsak a járvány keserítette meg a salgótarjániak életét, hanem a baloldali városvezetés is” – fogalmaztak évértékelőjükben. További részletek itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában