koronavírus

2021.01.09. 15:42

Bízzunk bennük!

Fodor Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

A mostani helyzet egyedi, amit ha fejre állunk, akkor sem tudunk befolyásolni. Tudom jól, hogy már a csapból is a járvány folyik, van, aki nem akar tudomást venni róla, és van, aki az oltás ellen lázad. Ám ha egyszer ez a helyzet, akkor kötelességünk foglalkozni vele. Szerintem nem lenne okos tett homokba dugni a fejünket. A mi éltünkben ilyen járványra még nem volt példa. Ez tény és tagadhatatlan.

A történelem során viszont már többször előfordult hasonló, sőt, ettől még sokkal súlyosabb betegségek is felütötték a fejüket – az emberiség mégis legyőzte őket.

Úgy vélem, hálásak lehetünk az orvostudománynak, hogy ma ilyen tudással és technológiával rendelkezünk. Sokan ellenzik az oltást, ez – látva a közösségi oldalakon megosztott véleményeket – elég nyilvánvaló. Engem az a kérdés foglalkoztat, hogy akik tiltakoznak a védőoltás ellen, azok tudják-e, mennyi tanulás és munka áll mögötte? Meggyőződésem, hogy okos tudósok alkották a vakcinát, és a korlátozások sem ok nélkül születtek. Persze utóbbiakat is lehet támadni a látszólagos ellentmondások miatt, de az eszünkbe jut-e, hogy azok az emberek, akik döntenek, még nem álltak szemben hasonló helyzettel? Sőt: még soha senki.

Hiszem, hogy a legjobbat akarják és mindent megtesznek a cél érdekében. Olyan döntést meg képtelenség hozni, amit mindenki egységesen elfogad. Az akadékoskodásra fecsérelt energiát okosabb lenne mások megsegítésére fordítani. Elvégre mi magunk is lehetünk „maszkos hősök”, csak rajunk múlik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában