koronavírus

2020.12.13. 07:33

Speciális takarítási menetre van szükség a koronavírus-járvány idején

Zagyvapálfalván a lakótelepen idén március óta más módszerrel és gyakorisággal takarítják a lépcsőházakat a járvány miatt.

F. O.

Forrás: pexels

A lakók védelme érdekében különösen figyelnek a biztonságra.

Szerémi Lászlóné házmester elmondta, hogy minden hétköznap ugyanúgy zajlik a fertőtlenítés. A lépcsőház padlóját és a liftet hipóval takarítják. A kézzel gyakran megérintett felületeket pedig speciális antibakteriális fertőtlenítővel törlik át.

– A szert szórófejes flakon segítségével juttatjuk a felületre, amit utána még áttörlünk, mert az anyag olyan erős, hogy képes kárt tenni a festékben is. A korlátokat és ajtókat fertőtlenítjük így. A liftben és a bejáratnál lévő kaputelefonnál sokkal óvatosabban kell eljárni. Ott nem fújhatjuk a szert közvetlenül a gombokra, ezért a törlőre kerül a fertőtlenítő – fogalmazott a házmester, hozzátéve: – Azt hiszem, jó munkát végzünk, mert még nem hallottunk megbetegedésről a hozzánk tartozó épületekben. Remélem az alaposságunkkal mi is hozzájárulunk ehhez.

A lakók is betartják a maszkhasználatra vonatkozó utasításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában