szívvel-lélekkel

2020.11.22. 11:55

Szeretetszolgálat segíti a rászorulókat Rimócon

Háromszáz magyar településen indul roma felzárkóztatási program. Ezen települések közt az első harmincban megtalálható Rimóc.

Sz. F

A községben a magyar kormány törekvéseinek megvalósítását az egyház mellett a Máltai Szeretetszolgálat is segíti, amely részletes, átfogó programjában az elkövetkező tíz évre tervez jelen lenni a településen.

A szegregációs területen elvégezték a rovarirtást és a lomtalanítást, amelyhez az önkormányzat konténereket biztosított. Szabó Vilmos, a település polgármestere a portálunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy tavasszal tervezték az ott élő családok kertjeinek felszántását, de a meglehetősen aszályos időjárás miatt erre nem kerülhetett sor. Azok a családok, akik felvállalták az ásást, vetőmagcsomagot kaptak.

A szegregált területen a Máltai Szeretetszolgálat épületet vásárolt, amely a folyamatos jelenléten túl mosási, fürdési lehetőséget is biztosít az arra rászorulóknak. Az együttműködésre hajlandó családoknak festéket biztosítottak a házaik kifestéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában