filmforgatás

2020.11.09. 19:15

Salgótarjánban forgatott a Netflix, filmesek lepték el a belvárost

A nógrádi megyeszékhely Berlin évtizedekkel ezelőtti főtereként tűnik majd fel a Netflix új sorozatában, várhatóan jövő tavasszal. A hétfői forgatási napon sikerült kicsit belesnünk a kulisszák mögé.

K. K.

Salgótarján, Múzeum tér. NETFLIX film forgatás.

Fotó: Hegedűs Márk

Kisebb fajta káosz alakult ki hétfő délután Salgótarján belvárosában, ugyanis egyik pillanatról a másikra havazni kezdett a Múzeum tér környékén. Azonban minél közelebb értünk a Dornyay Béla Múzeumhoz, a járókelők számára annál világosabbá vált, hogy nem egy furcsa időjárási jelenségnek vagyunk a szemtanúi, hanem egy filmforgatás kellős közepébe csöppentünk.

Szalagokkal zárták le és leállították a gyalogos közlekedést hétfő délután a Múzeum téren és a városháza környékén, ahol mindössze egy szalag választotta el Salgótarjánt az egykori berlini főtértől.

Ott jártunkkor az épületeken német feliratok látszódtak, előttük pedig hatvanas-hetvenes évekbeli ruhákat viselő színészek sétáltak, miközben a stábtagok serényen gyártották a műhavat, a hangosbemondóból pedig már hallatszott a vezényszó: Action! azaz Felvétel!

Információink szerint a kordonok mögött a Netflix egy új német sorozatának a jelenetét forgatták, amely egy cég valós történetét tárja majd a nézők elé. Az operatőr, a rendező, a látványtervező, a sminkes és a színészek mind német állampolgárok voltak, a stábmunka nagy részét magyarok végzik, jó néhány helyi statiszta közreműködésével.

Várkonyi Gáspár a forgatási helyszínekért felelős menedzser portálunknak azt is elárulta, hogy a koronavírus helyzet miatt Németországban nem tudták tovább folytatni a sorozat forgatását, így esett a választás Magyarországra, azon belül pedig a fővárosra és a megyeszékhelyre, amely építészeti jellemzői alapján megállja a helyét a korabeli berlini főtérként.

A sorozatban várhatóan 2021 márciusában vagy áprilisában láthatjuk viszont Salgótarjánt a Netflix felületén. Jelenleg az utolsó jeleneteket forgatják – tudtuk meg Várkonyi Gáspártól, aki több kulisszatitkot már nem tudott elárulni a titoktartási kötelezettsége miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában