egészségnap

2020.09.14. 20:24

Népszerű volt a méhnyakrák szűrés a bátonyterenyei egészségnapon

Pályázat keretében rendezett egészségnapot a város önkormányzata, amelynek a Vasút úti gyermekorvosi rendelő előtti terület adott otthont.

V. E

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs

A részt vevők az összes vizsgálatot ingyen, a TAJ szám felmutatása nélkül igénybe vehették.

Vidor Eszter, a rendezvény lebonyolításáért felelős cég képviselője elmondta: tizenegy fajta szűrésen vehettek részt az érdeklődők hétfőn 10 és 16 óra között.

Tizenegy fajta szűrésen vehettek részt az érdeklődők
Fotó: H. Cs / NMH

– A méhnyakrák szűrés volt az egyik legnépszerűbb vizsgálat, amely az első fél órát követően már be is telt. Ezzel ellentétben a többi ellenőrzési pont a nap teljes részében elérhető volt, így például a szakemberek folyamatosan fogadták a szív- és érrendszeri szűrésekre érkező látogatókat, továbbá vércukor-, vérzsír-, koleszterin- és húgysavszintet mértek. Ezentúl a testtömeg-analízis sem hiányozhatott a vizsgálatok sorából, valamint egészségügyi tanácsadásokat is tartottak mind orvosi mind lelki problémákra. Emellett a megjelentek bőrgyógyászati, szemészeti és fogászati szűréseken is részt vehettek – tudatta Vidor Eszter.

Hozzátette: a következő egészségnapot, amennyiben a járványhelyzet nem szól közbe, októberre tervezik, így az érdeklődőknek érdemes figyelemmel kísérni a város közösségi oldalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában