levegő

2020.08.01. 19:43

Kifogásolt volt a levegő minősége Salgótarjánban

A tisztiorvos közösségi oldala szerint pénteken kifogásolt volt a levegő minősége tizenhat mérőállomással rendelkező településen.

Forrás: NOOL

Fotó: B.L.

Az érintett helyeken – köztük Salgótarjánban – az ózon koncentrációja meghaladta azt az értéket, melynél a gyermekek, az idősek, illetve a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget vagy köhögést tapasztalhatnak.

Hozzáteszik: az érzékeny lakosságcsoportba tartozók számára a déli, illetve a kora délutáni órákban nem javasolják a szabadban végzett intenzív fizikai munkavégzést, sportolást. Azt kérik, hogy ha tehetjük, akkor a nap legmelegebb időszakában tartózkodjunk beltéri környezetben. Szabadban tartózkodás esetén pedig óvjuk magunkat a magas UV sugárzástól

Az oldal felhívja a figyelmet, hogy az ózon koncentrációja a déli vagy kora délutáni órákban a legmagasabb, ekkor erősebb a napsugárzás mértéke. A következő napokban jelentős változás nem tapasztalható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában