Óvatosan ostromoltak a hollókői várjátékokon

Szent László király ünnepét tartották meg szombaton a várban.

L. J.

A rendezvényen a látogatók megismerhették az uralkodó hadinépének viseletét és fegyvereit, valamint részt vehettek egy vártörténeti sétán is. A hadgyakorlat a palotában című ostromjátékba a vendégek is bekapcsolódhattak. A Ha a kövek beszélnek című előadást pedig egy fegyveres bemutató követte. A jó hangulatról egész nap a Keleti Szél nevű zenekar gondoskodott. Végül pedig megemlékeztek Szent László királyról, zárásként pedig táncház várta az érdeklődőket.

A középkori hagyományokat Szent László Vitézei őrzik Hollókőn. A társaság vezetője Polgár Péter portálunknak elmondta, hogy először rendezték meg ezt a típusú ünnepséget, amelyre főként belföldi turisták, köztük is leginkább a családok vettek részt.

– Az esemény rendkívül családias és barátias hangulatban telt – mondta Polgár Péter, hozzátette: – A programokat a váron belül, de több helyszínen tartottuk meg. A bemutatóra úgy helyeztük el a székeket, hogy a látogatók járványügyi szempontból is megfelelő távolságban legyenek egymástól. A pénztár és a mosdó területén kézfertőtlenítésre volt lehetőség, valamint a büfében, a sorban állásnál szintén tartani kellett a másfél méteres távolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában