fejlesztés

2020.06.20. 15:01

Megújul a salgótarjáni iskola tanműhelye

Befejezték az iskola hőszigetelését, már az újjáépítési munkálatok zajlanak a nagy múltú Gépipari Technikum épületén.

Veres Edina

Szigetelik az épület ablakait. A beruházásnak köszönhetően az intézmény jelentős megtakarításokban reménykedhet

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Javában zajlik a Salgótarjáni Szakképzési Centrum (SSzC) Stromfeld Aurél Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyének felújítása. Amint arról portálunk korábban már beszámolt a gépipari iskolában 107 millió forintból valósulhat meg a korszerűsítés.

Gembiczki Ferenc, az SSzC kancellárja elmondta: a teljes nyílászárócserével, az épület hő- és tetőszigetelésével járó munkálatok végén jelentős megtakarítást érhetnek el a fűtési szezonban. Emellett a beruházás végeztével az intézményben kellemesebb és szebb környezetet tudnak biztosítani majd az oktatáshoz. A szakemberek a hőszigetelés és a nyílászárócsere után a napokban elkezdték az újjáépítési munkálatokat.

Szigetelik az épület ablakait. A beruházásnak köszönhetően az intézmény jelentős megtakarításokban reménykedhet
Fotó: H. M. / NMH

Jelenleg kőművesek, festők és burkolók dolgoznak az épületen, illetve villanyszerelők, mivel a régi elektromos rendszert is korszerűbbre cserélik.

Máté Gábor, a tagintézmény műhelyfőnöke kiemelte: az iskola diákjainak megközelítőleg a fele vesz majd részt az órákon a felújított műhelyben.

A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre minden feladattal végeznek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában