beruházás

2020.06.17. 15:03

Felújítják a játszóteret Borsosberényben

A Vidékfejlesztési Program Börzsöny Térsége Egyesület működési területére meghirdetett „Településkép megőrzése” című felhíváson a helyi önkormányzat 2,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a község játszóterének felújítására.

Lászlók Judit

A beruházáshoz a helyi önkormányzat négyszázezer forinttal járult hozzá

Forrás: NMH

Ehhez a beruházáshoz Borsosberény önkormányzata saját forrásból még négyszázezer forinttal járul hozzá.

– A projekt által a meglévő eszközöket felújítjuk, valamint további új játékelemeket vásárolunk és építtetünk – mondta el portálunknak Molnárné Gere Rita. A község polgármestere hozzátette: – A régi játékokat lecsiszolják és újrafestik, illetve az évek alatt keletkezett hibákat és megrongálódott elemeket kicserélik.

A beruházáshoz a helyi önkormányzat négyszázezer forinttal járult hozzá
Fotó: NMH

A játszótéren eddig csak fából készült elemek voltak. A pályázat azonban lehetővé teszi, hogy a mai igényeknek megfelelő játékokkal, köztük műanyagból készült és rugóval ellátott lovacskával, mérleghintával és ülőforgóval bővüljön a játszópark. Molnárné Gere Rita elmondása szerint az előző játszótér megfelelt az előírásoknak, azonban a faluban sok gyermek él, akiknek szerettek volna modernebb eszközökkel teli, új játékokra alkalmas helyet biztosítani. Emellett a játszótér a helyi parkban, az iskola és az óvoda közelében található, azonban az előbbi intézmény udvarán nincsenek játékok, így a diákok biztosan előszeretettel fogják használni a parkban található eszközöket, valamint az óvodások is örömüket lelik majd benne.

A beruházás felújítási munkálatai jelenleg még zajlanak, de várhatóan a hónap végére birtokba vehetik az új játszóteret a gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában