Balassagyarmaton a könyvtár és a művelődési ház is bezár

A Balassagyarmat Városi Veszélyhelyzeti Bizottság vasárnapi, negyedik megbeszélésének eredményei alapján Csach Gábor, polgármester többek között a városi könyvtár és a művelődési ház bezárásáról is rendelkezett.

A polgármester Facebook-oldalán megosztott " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közleménye szerint az óvodák március 16-án, hétfőn még normál rendben működnek, de keddtől – a szülői igények felmérése alapján – már csak a Nyitnikék és a Központi óvodában lesz biztosítva 1-1 kislétszámú csoport a munkahelyüket elhagyni nem tudó szülők gyermekei részére.

Az iskolákban hétfőn a gyermekétkeztetés normál rendben zajlik, keddtől a szülői jelzések alapján étkezésre a gyermekeknek két helyen, a Művelődési Központ konyháján és a Bajcsy úti központi konyhában biztosítanak lehetőséget.

Március 16-tól május 31-ig minden városi intézmény (önkormányzat, könyvtár, művelődési központ, sportlétesítmények) zárt és nyitott térben tartandó rendezvényeit lemondják.

A városvezetés kéri az egyházakat, magáncégeket és civil szervezeteket is rendezvényeik május 31-ig való elhalasztására, továbbá megkérik a Gyarmati TV vezetőjét, hogy vegye fel a kapcsolatot az egyházakkal a helyi istentiszteletek közvetítésével kapcsolatban.

Március 16-tól két hét időszakra bezár a városi könyvtár. Ezen idő alatt megtörténik a kontaktus nélküli könyvkölcsönzés rendszerének a bevezetése. A polgármester kéri, hogy a lakosság figyelje az ezzel kapcsolatos közleményeket. A veszélyhelyzet fennállásáig a kölcsönzött könyvek esetében nincs késedelmi szankció a visszaszolgáltatásra.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hukormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

A Művelődési Központ és minden telephelye – Szerbtemplom, Civitas Fortissima Múzeum, Jánossy Képtár – kiscsoportos foglalkozása bezár március 16-tól határozatlan időre.

Egyedül a Horváth Endre Galéria látogatható és az OMKK Információs pult szolgáltatás működik az aulában, szigorúan a patikákban megszokott rend szerint 1-1 fő, ill. családtagok, hozzátartozók látogatói jelenlétével.

A hivatal és intézményeik iskolás és óvodáskorú gyermekkel rendelkező szülői munkavégzéssel kapcsolatos felmérése után döntenek az ügyfélfogadások és egyéb intézményeink működésének korlátozásáról, a távmunka lehetőségének biztosításáról az elkövetkező napokban. Minden eleddig korlátozást nem kapott ügymenet hétfőn még a normál üzemben zajlik.

Balassagyarmat Önkormányzata továbbá kéri, hogy minden gyarmati és vonzáskörzetben élő, különösen a veszélyeztetett beteg és idős polgárt, hogy a hivatalokat, intézményeket, orvosi rendelőket, üzleteket és közösségi zárt tereket csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyben keressék fel.

Frissülő cikkünkben beszámolunk arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a magyar kormány által elrendelt veszélyhelyzet milyen hatással van Nógrád megyére.

Főbb híreink a koronavírussal kapcsolatban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában