vírus

2020.03.09. 16:45

A nógrádi üzletekből is fogynak a fertőtlenítőszerek

Pánikszerűen kezdték felhalmozni az élelmiszereket az emberek az ország több pontján. Szűkebb hazánkban a megkérdezettek indokolatlannak tartják a félelmet.

Kakuk Klaudia

Üres polcokat nem látni boltjainkban, a fertőtlenítők azonban kelendők

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Több üzletet körbejártunk a megyeszékhelyen, ahol tartós élelmiszerekből még nem alakult ki hiány, viszont kézi fertőtlenítőszerekből annál inkább. Olvasóink elmondása alapján megyénk több nagyvárosában, Balassagyarmaton, Szécsényben és Salgótarjánban is hiánycikk a kézi fertőtlenítő.

A kereskedelmi egységekben üres polcokkal, áruhiánnyal nem találkoztunk. A fertőtlenítőszerek azonban majdnem minden boltban elfogytak.

– Akadt olyan vásárló, aki több mint 20 ezer forint értékben vásárolt csak konzerv élelmiszert – mondta Kasper Zsolt, az egyik kereskedelmi üzletlánc salgótarjáni boltvezetője. Hozzátette: az alapvető élelmiszerek, mint a liszt, a cukor, a só, az olaj és egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet. Eddig azonban még nem okozott fennakadást az árucikkek utántöltése, felkészültek a vásárlók rohamára.

Üres polcokat nem látni boltjainkban, a fertőtlenítők azonban kelendők
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Érezhetően nőtt a kereslet egyes tartós élelmiszerek iránt az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalatainál. A szövetség közleménye szerint a jelenlegi forgalomnövekedés alapján nem kell áruhiányra számítani. Az üzletláncok arra törekednek, hogy a kereslet mértékéhez biztosítsák az ellátást. A legtöbb áruházban elengedő árukészlet áll rendelkezésre, a polcok feltöltése is folyamatos. Azonban néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban, egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszer termékkörök kitöltési üteme nem tudja lekövetni a megnövekedett keresletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában