portékák

2019.12.21. 09:50

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a somoskői adventi vásár

Egyre többeknek fontos, hogy a karácsonyfa alatt a szeretteiknek szánt csomag valóban minőségi, kézzel készített terméket rejtsen, ne pedig egy tömegcikket.

Veres Edina

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Sokan látogattak el a máso­dik somoskői adventi kézmű­vesvásárra, ahol – a tavalyihoz képest kétszer annyi – közel negyven árus kínálta saját készítésű termékeit. A portékák között voltak például egyedi gyertyák, karácsonyi manók, ékszerek, faragott fadobozok, fazekasmunkák és mézeskalácsok is.

Sirkó Ágnes, salgótarjáni kézműves elmondta: csupán kedvtelésből kezdett el kézműveskedéssel foglalkozni a szabadidejében, de nem ez a főállása.

– Számomra egy-egy alkotás elkészítésének öröme az, ami új motivációt ad a következő munkához. Az ilyen adventi vásároknak egyre nagyobb a jelentősége. Sokan azért látogattak ki ide is, hogy a karácsonyfa alatt a szeretteiknek szánt csomag valóban minőségi, kézzel készített terméket rejtsen, ne pedig egy tömegcikket – hangsúlyozta Sirkó Ágnes.

Majkút Gabriella pavilonján is különleges dísztárgyak sorakoztak a második somoskői adventi vásáron
Fotó: H. Cs. / NMH

Majkút Gabriella pavilonján is különleges dísztárgyak sorakoztak. A salgótarjáni kézműves elmondta: a termékeit a „szürke hétköznapokon” leginkább az interneten keresztül találják meg a vásárlói.

– Az adventi vásár remek lehetőséget kínál minden kézművesnek arra, hogy megmutathassa a munkáit. És egy alkotónak mindig öröm, ha valakinek megtetszik az a termék, amelybe a szívét-lelkét is beleadta – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában