sajtótájékoztató

2019.12.16. 16:28

A salgótarjáni városvezetés több döntését is vitatja az ellenzék

A város közgyűlése múlt héten tartotta ülését, amelynek előterjesztéseiről Turcsány László, a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Fenyvesi Gábor frakciószóvivő hétfőn egy sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját.

Palchuber Kinga

Fidesz sajtótájékoztató

Forrás: NMH

Fotó: Ladoczki Balázs

Fenyvesi Gábor felvetette, hogy a polgármesteri tájékoztatóban nem találta nyomát annak, hogy Salgótarján új szövetségbe lépett, pedig több médium is foglalkozott a témával.

– A tíz ellenzéki megyei jogú város összefogása egy újabb politikai akció, amely a kormánnyal szembeni ellenállást erősíti ahelyett, hogy a város érdekében keresnék az együttműködést országunk vezetőivel – mondta, majd a Dornyay turistaházat érintő Interreg-pályázatról beszélt.

Turcsány László, a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Fenyvesi Gábor frakciószóvivő a hétfői sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját Fotó: NMH

– A 30 millió forintos állagmegóvást követően a városvezetés valójában nem tudja, mire hasznosítsa a turistaházat: a projekt céljánál a kulturális és a természeti örökség hasznosítása is összekuszálódott – tette hozzá Fenyvesi Gábor. Bár a frakció a Mustó-galériával és a Dornyay felújításával egyetért, azonban térben és időben nem egy helyen képzeli el.

Turcsány László aggodalmát fejezte ki a volt Pécskő kávéház területére tervezett ökölvívó-edzőterem kialakítása miatt, ugyanis szerinte a helyszín elhelyezkedése és alapterülete sem megfelelő e célokra. A frakció szerint a volt kávéháznak érdemesebb lenne visszaadni az eredeti funkcióját, vagy azt kereskedelemre alkalmassá tenni. Hozzátette: a küzdősportok támogatása fontos, de hosszútávú és tervezhető jövőt kell teremteni az anyagi és a technikai feltételek biztosításával. Erre a frakcióvezető korábban javaslatot is tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában