jegyzet

2019.11.27. 13:02

Okosságok

Napjainkat átszövik az úgynevezett okoseszközök.

Hüvösi Csaba

Úgy rémlik, a telefonokkal kezdődött, aztán sorra érkeztek a kütyük, amelyek néha már túl is nőnek használóikon. Kényelmesedünk, hiszen ott az okosunk mindenre. Fogy a tej a hűtőből? Semmi gond, az okoshűtő majd rendel nekünk a boltból. Dehidratáltak vagyunk? Rá se rántsunk, szól az okoseszközünk, hogy itt az ideje egy pohár víz elfogyasztásának.

Sorolhatnám még, olyan új fogalmakkal fűszerezve, mint az okospad, amiről elképzelésem sincs, mitől lesz egy pad okos. Talán lejegyzi egy ifjú pár első csókjának koordinátáit, pontos idejét és posztot helyez el egy közösségi oldalon, hogy kapcsolatuk státusza új szintre lépett? Ígérem, utána fogok olvasni. De ami miatt billentyűzetet ragadtam, az egy pap ismerősöm által megosztott cikk.

A Vatikán piacra dobta saját fejlesztésű rózsafüzérét. Elhiszem, hogy világunk rohan ebbe az irányba, de képtelen vagyok elfogadni, hogy a hitet is egy okoseszközön keresztül gyakoroljuk ezek után. A cikk szerint ezt a lépést a fiatalok megtartása inspirálta. És felmerült bennem a kérdés, hogy ha az okoseszköz számolja az elégetett kalóriát, a megtett lépéseim számát, ebből fogja kikalkulálni, hogy a hitem milyen szinten van és jelez, hogy a pohár víz mellé ideje elmondanom egy Miatyánkot?

Bízom benne, hogy kudarcba fullad ez az ötlet, és kezeink között ezek után is csak az imára kulcsolódó ujjainkat szorítjuk majd össze!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában