adománygyűjtés

2019.08.17. 19:45

Nyugat-nógrádi települések fogtak össze a kórházban hagyott újszülöttekért

A diósjenői Diófa Szövetség adománygyűjtést szervezett azoknak a kórházban hagyott gyermekeknek, akik Kárpátalján, Nagyszőlősön és Munkácson születtek.

Lászlók Judit

Forrás: Shutterstock

– Sajnos, ezeket a csöppségeket otthagyták a kórházban, ugyanis olyan nagy a szegénység, hogy sok édesanya ezt az utat választja. Így a kórházaknak rendszeresen szüksége van segítségre – mondta Glöckl Ferenc szervező.

Hozzátette: Diósjenőnek van egy kissé elfeledett testvértelepülése, Macsola, amelyet az önkormányzat legutoljára 2015 környékén támogatott.

– Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje valamilyen módon segíteni az ott élőket. Felvettük a kapcsolatot az Ercsi Református Missziói Egyházközséggel, akik rendszeresen juttatnak el adományokat Kárpátaljára, a kórházakba. A kezdeményezést a község plébánosa Győry-Fáy Csaba atya is felkarolta, aki Berkenyén, Szendehelyen és Nógrádon is meghirdette az adománygyűjtést.

A felajánlás tartalmazott többek között gyógyszert, lázmérőt, pelenkát, babaruhát, antibakteriális kispárnát, valamint törlőkendőket is.

– Ez a sok kellék a két Kárpátalján működő kórház gyermekosztályára fog kerülni, ahol nagy szükség van rájuk. Amint látszik is, ha összefogunk, akkor nagy dolgokat tudunk véghezvinni – mondta Glöckl Ferenc.

A Diófa Szövetség Balla Mihálytól, a térség országgyűlési képviselőjétől támogatói levelet kapott, melyben üdvözölte az adománygyűjtő akciót és támogatásáról biztosította a szervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában