medence

2019.07.25. 09:05

Ősszel megújul a salgótarjáni tanuszoda

Nyár van még, de a város tanuszodájában elkezdték a felkészülést az őszre.

G. K.

Fotó: Shutterstock

Addigra megújult és -szépült környezetben várják majd a vendégeket. Jelenleg is javában zajlik a medencetér felújítása, a régi burkolatot már felbontották.

– Az önkormányzat segítségével és támogatásával most egy nagyobb lépést tudunk megtenni az intézmény folyamatos korszerűsítésében, amelynek köszönhetően több mint 10 millió forintból újul meg a medencetér. A területet július elején adtuk át a vállalkozónak, majd azonnal megkezdődtek a munkálatok. A beruházás keretében megtörténik az aljzatkiegyenlítés, és a korábbi helyett új csúszásmentes kerámiaburkolatot kap majd a terület, a falakra pedig új csempeborítás kerül – mondta Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a burkolatcsere régi problémát orvosol majd, hiszen korábban a medencéből kikerülő víz az alatta található gépházba szivárgott. G. K.

Javuló feltételek

Tavaly az uszodában már korszerűsítették a fűtési és légtechnikai rendszert, valamint akkor felújították a homokszűrő tartályt is, amelybe új kvarchomok került, ami a víz tisztaságáért felel. Új pályaelválasztókkal gazdagodott továbbá a medence, és felújították a medencetérben elhelyezett padokat is. Mindezek a fejlesztések a vendégek komfortérzetének növelése érdekében történnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában