kattintottak

2019.07.30. 10:34

Mesterek is meghívást kaptak a drégelypalánki FotóFaluba

Tizenegyedik alkalommal nyitotta meg a kapuit az idén FotóFalu.

L. J.

Forrás: NMH

Fotó: T.D.

– Az alkotótábor és művésztelep törekvése az inspiráló hatású, klasszikus mester-tanítvány viszony újraélesztése. A résztvevők egyedülállóan sok technikai eljárással ismerkedhettek meg a foglalkozásokon – mondta Halász Gabriella főszervező.

Hozzátette: a rendezvény oktatási programjának fontos részét képezte a vizuális kommunikáció oktatása, valamint a képi gondolkodás és az intuitív alkotói magatartás fejlesztése. A táborban idén hat különböző fotográfiai technikára épülő kurzust indítottak. A táborozók egy héten keresztül ismerkedhettek a fotográfiai eljárások és technikák széles palettájával, a camera obscurától kezdve az archaikus folyamatokon át, egészen a digitális csúcstechnológiáig.

A szervezők a napi elméleti és gyakorlati képzések mellett nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a résztvevők kitekinthessenek a fotográfia világába, és megismerkedhessenek az épp futó irányzatokkal, egy-egy fotóművész, vagy alkotó aktuális munkásságával. Az eddigi FotóFalu-mesterek mind meghívást kaptak, valamint a riport- és dokumentarista fotókurzusokra a műfaj három nemzetközileg elismert képviselőjét hívták meg kurzusvezetőnek.

– Az eddigi táborok képanyagaiból létrehozott válogatásokat először minden évben a budapesti ArtBázis Összművészeti Műhelyben, majd különféle vidéki kiállítóterekben mutatjuk be. A tárlatok az esztétikai tartalom mellett a fotográfia különböző műfajainak, technikáinak, eljárásainak gyűjteményei is, ezért a kiállított művek jelentős ismeretterjesztő anyagokként is funkcionálnak – mondta Halász Gabriella.

Címkék#FotóFalu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában