alkotás

2019.06.28. 10:42

Ifjúsági filmet forgatnak Bárnában

A nyár folyamán a megszokottnál nagyobb lesz a településen a sürgés-forgás, hiszen a kis zsákfalu nem csupán a Palóc Világtalálkozónak ad majd otthont, hanem egy ifjúsági kisfilm forgatási helyszíne is lesz.

V. E.

– Rögtön tudtuk: megtaláltuk, amit kerestünk – mondta Tóth Levente operatőr Fotó: Hegedűs Márk

Tóth Levente, a forgatási csoport operatőre elmondta: a film alapvetően négy kisfiúról szól, akik mindenáron meg akarnak találni egy elveszett rollert.

– A stáb az előmunkálatokat már elkezdte. Márton Dániellel – az alkotás rendezőjével – kiválasztottuk a pontos helyszíneket. A filmünk színhelyének választása sem véletlen. Egyszer Lucfalva környékén autóztunk, amikor is defektet kaptunk. A segítségünkre érkező autómentő számos érdekes nógrádi kisfaluról mesélt, köztük Bárnáról is. A történetünk helyszínéül egy „misztikus” hely után kutattunk, ezért döntöttünk úgy, megnézzük magunknak a települést, majd amikor először kilátogattunk a zsákfaluba, szinte azonnal tudtuk: megtaláltuk, amit kerestünk – mondta Tóth Levente.

Hozzátette: a tényleges forgatási munkálatokhoz július első hetében látnak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában