jegyzet

2019.06.11. 12:08

Árad a szentlélek

Jézus születése és megváltása után a harmadik legnagyobb egyházi ünnephez érkeztünk: pünkösdhöz.

Veszelovszki Balázs

Fotó: Shutterstock

Vasárnap a Szentlélek kiáradását, eljövetelét ünnepeljük. Ő az, aki meghatározza mindennapjainkat, gondolatainkat irányítja, cselekedeteinket vezérli.

A szellemi munkát végzőknek, a vezető pozícióban lévőknek különösen is fontos a Szentlélek jelenléte, hiszen olyan döntéseket hoznak mindennap, amihez a bölcsesség szükséges. Hét ajándékáról úgy tanít az egyház, hogy neki köszönhetjük a bölcsességet, az értelmet, a jó tanácsot, az erősséget, a tudományt, a jámborságot és az istenfélelem lelkét. Mindezeket a bérmálásban teszi teljessé bennünk Isten, amikor a püspök által méltó felkészülés után megkapjuk a Szentlelket.

Számtalan diák kezdi egyházi iskolákban a napot egy Szentlelket hívó imádsággal vagy énekkel. Templomokban a prédikáció előtt szokás énekelni a Szentlelket hívó éneket, hogy ne csak halljuk, hanem meg is értsük és meg is éljük az ott kapott üzenetet. Tegyünk így mi is, bízzunk meg Isten szeretetében és imádságban kérjük az ő erejét és segítségét magunkra és szeretteinkre!

Az idén pünkösd ünnepe egybeesik az érettségi időszakkal. Gondoljunk a diákokra, akik számot adnak a tanárok előtt tudásukról. Legyen velük a Szentlélek, de legyen a vizsgáztatókkal is, és legyen minden jó szándékú emberrel, hogy bölcs döntéseket hozhassunk a mindennapjainkban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában