hármas évforduló

2019.05.31. 10:08

Diákok tisztelegtek a nógrádi kötődésű katonaköltő emléke előtt

Balassi, hős költő címmel hirdetett irodalmi vetélkedőt a megyei könyvtár a salgótarjáni középiskolásoknak.

T.-N. O.

Diákcsapatok adtak számot tudásukról és kreativitásukról Fotó: B. L.

Idén emlékezünk Balassi Bálint születésének 465., halálának 425. évfordulójára és arra, hogy a könyvtár 60 éve vette fel a költő nevét.

– A vetélkedő célja Balassi Bálint életének és munkásságának népszerűsítése, de ez nem egy hagyományos történelmi, vagy irodalmi verseny volt. A diákok két fordulóban, egy erre a célra készült web-oldalon kapták a megoldandó feladatokat, a szükséges információt és a segítséget – mondta el portálunknak Persikné Bakos Eszter, az intézmény kulturális szervezője.

Hozzátette: a vetélkedőre tíz csapat regisztrált. Az első két forduló feladatait online teljesítették a tanulók, a harmadikat pedig tegnap rendezték a megyei könyvtárban. A salgótarjáni középiskolás diákok háromfős csapatokban mérték össze tudásukat. Érkeztek tanulók a Borbély Lajos Szakközépiskolából, a Madáchból, a Táncsicsból és a Bolyai János Gimnáziumból is.

Diákcsapatok adtak számot tudásukról és kreativitásukról Fotó: L. B.

A csapatok munkáját Nagy Mónika, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese, Gréczi-Zsoldos Enikő, a Palócföld című folyóirat főszerkesztője, valamint Holtai Bence, történelem-magyar szakos tanár értékelték. Nagy Mónika, a könyvtár igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: Balassi szellemiségét, irodalmi értékeit őrzik és ápolják a megyei intézményben.

Az első helyen a S&G&B nevű csapat végzett, a második a Balassiker, a harmadik az Antiszoci boszik nevű formáció lett, mindhárom csapat a Bolyai János Gimnáziumból érkezett. Valamennyi részt vevő csapat kisebb jutalmat vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában