IndiGO

2019.04.07. 19:50

Palócok rohamoztak az emberség jegyében

Első alkalommal rendezte meg érzékenyítő programját, az úgynevezett IndiGO-t a Palóc Roham elnevezésű csoport az Abigél Közhasznú Egyesülettel karöltve, a salgótarjáni Fő téren.

Papp Bianka

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A program egyik célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékosággal élő emberekre, másrészt ezzel tisztelegtek az autizmus világnapja előtt.

A Fő téren a közös bemelegítés után bárki próbára tehette magát a mini akadálypályán. Zsíros István, a Palóc Roham munkatársa elárulta, hogy több mint hatvan éremmel készültek a megmérettetésre és a nagy érdeklődésnek köszönhetően mindet sikerült szétosztani a lelkes indulók között.

– Szeretnénk, ha ez a rendezvény hagyománnyá válna – mondta Zsíros István, akitől azt is megtudtuk, hogy a Palóc Roham csoport több programmal is készül az évben.

A hétvégén a mozgásé volt a főszerep, hiszen az akadálypálya mellett zumbával mozgatták meg a jelenlévőket, de olyan feladatokkal is készültek, mint például a mécsesfestés. Az elkészült – természetesen kékre festett – mécsesekből később egy A betűt formáltak, ezzel is utalva az autista emberekre. Nem csak a kék szín volt azonban mérvadó, ugyanis a szervezők szerették volna minél színesebbé tenni a délutánt, így színes porok segítségével festették meg a megjelenteket, akik ezek után a szivárvány színeiben pompázva sportoltak.

Az esemény kiemelt vendége Kanyó Zsolt, Nógrád megye egyetlen paralimpikonja szerint jó volt látni, hogy ennyi ember egyszerre sportol az autizmus világnapja alkalmából.

– Külön öröm, hogy a szervezők egy kerekesszékes akadálypályával is készültek, amelynek segítségével ki lehet próbálni, milyen hétköznapi akadályokkal küzd meg egy kerekesszékes ember – mondta.

A rendhagyó nap végén kékbe burkolózott a József Attila Művelődési Központ, ezzel is felhívva a figyelmet az autizmussal élőkre.

[video width="576" height="320" mp4="https://www.nool.hu/wp-content/uploads/2019/04/video1554642378.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában