felfegyverkezve

2019.03.03. 13:00

Vádemelés: gázpisztollyal lövöldözött a húszéves fiatal

Egy húszéves férfival szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat.

P. B.

Forrás: Shutterstock

Amint arról korábban már a nool.hu is írt, a férfi tavaly októberben Karancslapujtő belterületén személygépkocsijából gumilövedék kilövésére alkalmas gáz-riasztó fegyverrel az ablakon át lövést adott le barátnőjére és annak ismerősére. Ezt megelőzően egy salgótarjáni lakásban – előzetes szóváltást követően – többször, ököllel arcon ütötte a nőt, aki könnyű sérülést szenvedett.

Mint megtudtuk, a karancslapujtői ügy gyanúsítottja, a húszéves férfi ellen az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat.

– A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetésének felső határa három évig terjedő szabadságvesztés lehet. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéses eljárásban – tájékoztatta lapunkat dr. Deák Bertold, a Salgótarjáni Járási Ügyészség helyettes vezető ügyésze, aki azt is hozzátette: az ügyben szereplő könnyű testi sértést elkülönítették, ebben a vádat a sértett mint magánvádló képviseli.

Az ügyésztől azt is megtudtuk, hogy a gáz- és riasztófegyver tartása önmagában nem engedélyköteles, viselése viszont igen. Ez a fegyver rendeltetésszerű használat esetén emberélet kioltására nem alkalmas. A fegyver használata – mint a garázdaság eszközéé – alapozza meg a cselekmény minősítését, felfegyverkezve elkövetett garázdaságként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában