gyógyítás

2019.02.25. 13:54

Lóterápiás központ kialakítását tervezik Kóváron

Fedett lovarda építését tervezik Kóváron, itt szeretnék kialakítani Nógrád megye első lóterápiás központját.

Sz. K.

Kepal: A nagy testű állattal való együttműködésnek számtalan pozitív hatása van Archív fotó: Torjay Attila

Így a lovaglóórákat bármilyen időjárási viszonyok között meg lehetne tartani. A lovarda vezetője, Mészáros Judit elmondása szerint az évek során egyre több látogatójuk lett, és igény mutatkozik a terápiás lovaglásra is.

Elsősorban a fiatalabb korosztály körében, magatartászavarral, autizmussal küzdő gyerekek esetében lenne igény a lovasterápiára, ami nem csupán a lovakkal kapcsolatos tevékenységek mindennapi elvégzését jelenti. A lógondozásnak stresszoldó, figyelemelterelő hatása is van, emellett a lovaglás során a nagy testű állattal való együttműködés számtalan pozitív fizikai és pszichés hatással is bír.

A nagy testű állattal való együttműködésnek számtalan pozitív hatása van Archív fotó: Torjay Attila

A pszichológiai hatások közül említésre méltó a figyelem javulása, a gondolkodás és a motiváció fejlődése, az önbizalom erősödése, jelentősen javul a társas érintkezés minősége.

A lóterápiás központ kialakítása során fontos a lovak felkészítése is, ami az állatok számára további időt és energiát igényel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában