fejlesztés

2019.01.24. 08:55

Korszerűsítés: gazdaságosabbá vált a kisbágyoni faluház

Csaknem huszonötmillió forintos támogatásból szépült meg a közelmúltban a faluház a településen, amely még az 1850-es évek elején épült.

T.-N. O.

Ez az egyik legrégebbi épület a faluban, az egykori nemes, Géczy Dénes kúriájaként szolgált. Jelenleg itt működik a faluház, a könyvtár, valamint a polgármesteri hivatal is. A faluház kertjében található hősi emlékművet a település lakói emeltették a háborúban elesettek emlékére.

Az intézmény energetikai korszerűsítése már indokolt volt, mivel nem felelt meg a mai kor elvárásainak, így az önkormányzat pályázatot nyújtott be a fejlesztésre, amely sikeres elbírálásban részesült.

A projekt célja egyebek mellett a kisbágyoni polgármesteri hivatal energetikailag és gazdaságilag hatékony üzemeltetése volt, amely által csökkent a működési költség és az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke. A fejlesztésnek köszönhetően az épület hőtechnikai adottságai javultak, a hőveszteségek pedig mérséklődtek.

A település most már környezetbarát és gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézménnyel rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában