Blog

2018.08.30. 20:00

Színes videóival hódítja meg a világhálót Nagy Rebeka Noémi

A salgótarjáni Nagy Rebeka Noémi bő másfél éve hódol szenvedélyének, a videóblogolásnak. A fiatal lány elsősorban a divat jegyében posztolja felvételeit, s videói már az első félév után több százezres nézettséget ­generáltak.

Palchuber Kinga

 

Nagy Rebeka Noémi elsősorban ruhákat mutat be NMH-fotó

– Mindig vonzotta a média világa?

– Három évvel ezelőtt kezdtem el blogolással foglalkozni, de mindig érdekelt az újságírói pálya. Végül az államigazgatási főiskolán tanultam tovább, de emellett az életemben egyfajta szenvedélyként megmaradt az írás is. Először internetes oldalakon cikkeztem, de ezzel a főiskola mellett felhagytam. A kettő együtt rengeteg energiámat elszívta…

– Ezután kezdett el a videóblogolás felé kacsintgatni?

– Tavaly áprilisban a párom ötlete volt, hogy próbáljam ki a videózást. Először féltem, hogy mit szólnak majd az emberek, ha egy átlagos és ismeretlen lány elkezd véleményt mondani a divatról. Eleinte nem sok önbizalmam volt, s nagyon tartottam a kritikáktól…

– Kapott hideget-meleget?

– Miután megcsináltam az első videómat kicsit megnyugodtam, ugyanis egy kezdő blogger bemutatkozásához képest elég jó nézettséget produkált. Ezt követően feltöltődtem, s ahogy időm engedte: újabb felvételeket készítettem. Az első félévben több százezren követték figyelemmel a feltöltéseket, s az utcán is elkezdtek felismerni az emberek. Szerencsére nagyon bántó kommenteket még nem kaptam, sőt a kritikák többsége általában építő jellegű. Mindössze egyetlen videóm váltott ki vegyes érzelmeket a nézőimből, amelyben segítő szándékkal elmondtam: hogyan nem illik az iskolában öltözködni. Összességében elmondhatom: nagyszerű követőim vannak, akik sok erőt adnak a folytatáshoz.

– Egy kezdőhöz képest sok a követője.

– Eddig mintegy 13 ezren követik az oldalam. Ezzel az aránnyal én elégedett vagyok, hiszen még csak tavaly tavasszal indultam el a videózás útján. Sőt, a munka mellett közel sem nulla-huszonnégyben foglalkozom a felvételek készítésével.

Egyedül és önerőből építi álmait

A 25 éves Nagy Rebeka Noémi az újságírástól elkanyarodva a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán folytatta tanulmányait. Egyetemi tanulmányaival párhuzamosan Salgótarjánban felsőfokú jogi asszisztensi képzést is folytatott. A fiatal lány jelenleg a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán látja el feladatait. Másik nagy szerelme az olvasás és a ruhák, s utóbbiakat szívesen böngészi az internetes portálokon is. Mint mondta: érdeklik a lélektani dolgok, ezért örömmel tanulna a jövőben pszichológiát. Rebeka az egyik fő mottóját követve éli mindennapjait: azaz mindent egyedül és önerőből szeretne elérni.

– Mit gondol, miért szeretik ennyien a videóit?

– Elsősorban haulvideókat készítek, mert a weben én is ezeket szeretem a legjobban nézni. E videókban egy általam megvásárolt ruhát vagy divatcikket mutatok be a közönségnek, amelyről valamennyi tapasztalatomat megosztom velük. Szerintem a jó nézettségi arányt annak köszönhetem, hogy a felvételeken az emberek azt látják rajtam: örömmel beszélek a termékekről és soha nem erőltetek magamra semmit. A lényeg, hogy a kamera előtt is mindig önmagamat adjam, s ne szerepeket játsszak…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=-aFzz2fuSh8

– S ma már nem csak önmagának vásárol, hiszen több külföldi cég is megkereste…

– Ez még ma is meglep, hogy olyan termékekről mondhatom el a véleményemet, amelyekről mindig is álmodoztam. Mindent gyermeki lelkesedéssel fogadok, s az a legjobb az egészben, hogy a pozitív és a negatív észrevételeket egyaránt megoszthatom az emberekkel. A célom ugyanis az, hogy a videókban mindig őszinte legyek és hiteles képet fessek a tesztelendő dolgokról.

– Hosszabb távon tervez a videózással foglalkozni?

– Jelenleg egy nagyon pörgős szakaszban vagyok, s szeretnék minél több videót elkészíteni. A terveim között szerepel, hogy sikerüljön még több emberhez és céghez elérnem a videókkal. Azt azonban nem tartom valószínűnek, hogy főállásban a videóblogolással foglalkozzam. Ez nekem csupán egy tökéletes hobbi…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában