Programajánló

2018.08.12. 12:22

Boldogság, béke, harmónia: Buddha-ereklyékből nyílik kiállítás a tari sztúpánál

Gyógyító Buddha-ereklye-kiállítás nyílik a ­Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban és az itt álló Tara-templomban.

Nagy Orsolya

A tárlatot augusztus 18–19. között tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás célja, hogy egyedülálló lehetőséget nyújtson az embereknek, hogy megtapasztalhassák a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és a jólétet.

A történet szerint Buddha és számos más jelentős mester hamvai között gyöngyökhöz hasonlító kristályokra bukkantak egykor, amelyek keletkezésére nincs természettudományos magyarázat. A buddhista vallás szerint a magas szintet elért mesterek spirituális értékeinek, együttérzésének és bölcsességének ez a lényege. A kincsek felbecsülhetetlen értékűek és egykor India nyolc nagy királya között osztották fel őket.

Az uralkodók nyolc sztúpát építettek, ahol elhelyezték őket. Az idők folyamán pedig új gyöngyök születtek, amelyekről azt vallják, hogy gyógyító hatással bírnak. Elhozzák a békét és a harmóniát, valamint megtisztítanak a negatív dolgoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában