Szügy

2018.05.12. 19:29

Vidámság uralta a majálist

Északi szomszédaink nyelvét már az óvodások is beszélik.

H. H.

A Balassagyarmat melletti községben évszázadok óta jelentős arányú szlovák kisebbség él, amely helyi nemzetiségi önkormányzattal rendelkezik. A szervezet minden esztendőben megtartja hagyományőrző majálisát.

A hivatalos megnyitón idén a szlovák nemzetiségi önkormányzat nevében Faludi László elnök köszöntötte a megjelenteket. Miközben a Madách Imre Általános Iskola udvarán rengeteg érdekes program várta a gyermekeket és szüleiket, az intézmény bejárata előtt felállított színpadon egymást érték a fellépők. Elsőként a szügyi Csupakaland Óvoda és Bölcsőde apróságai szórakoztatták a közönséget, szlovákul dalolva-mondókázva, mivel a gyerekek szakköri szinten tanulnak ezen a nyelven, és egyre kiműveltebben beszélnek.

A későbbiekben következtek az iskolások, a terényi „nebulók”, a Boróka Néptánccsoport, a Szügyi Népdalkör, a Say My Name csoport modern táncosai, illetve a losonci Ipoly Néptáncegyüttes. Az est sztárvendége, az országszerte népszerű musicalénekes, Bereczki Zoltán fellépése is nagy sikert aratott.

Kiemelt fotónkon: A szlovák majálison sok program várta a résztvevőket Fotó: T. A., NMH

Ezek is érdekelhetik