Helyi közélet

2017.08.24. 05:21

Családias falunap

fenyvesi

Családias hangulatban rendezték meg a község általános iskolájának udvarán a nemzeti ünnephez kötődő falunapot.

Cserhátsurány. A rendezvény megnyitóján Szántó József polgármester rövid köszöntőjét követően Balla Mihály országgyűlési képviselő mondta el gondolatait. Először arról beszélt, milyen jó ötlet, hogy a szabadtéri színpadot tetőszerkezettel látták el, így most már egyetlen „surányi” eseményt sem moshat el az eső, nem akadályozhatják időjárási körülmények. Hozzátette, azért fontosak a falunapok manapság, mert az embereket az ilyen összejövetelek képesek kimozdítani a mindennapok szürke, egyhangú világából, a fiatalokat kiugrasztja az internetes szobavilág sivárságából, és olyan közösségi élményekhez juttat bárkit, amely nem pótolható a virtuális térben. A nemzet része minden apró falu, ezek alkotják a teljes egységet, és éppen ezért a mindenkori politikának kötelessége a kis közösségeket a legnagyobb mértékben támogatni, ami által tovább erősíthetik a belső összetartozást, növelhetik életképességüket – hangsúlyozta a honatya.

[caption id="" align="aligncenter" width="1024"] A helyi óvodások dalos játéka színesítette a kulturális műsortFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Ezután átadták a délelőtt rendezett horgászverseny legjobbjainak díjait és oklevelet kapott a község legfiatalabb (Berki Linda) és legidősebb (Koplányi Margit) lakója is. Miközben megkezdődött a kulturális műsor, benne előbb a helyi óvodások dalos játékával, majd a nemrégiben újjáalakult Mohorai Népdalkör fellépésével, mi búcsúzásképpen még váltottunk néhány szót az udvar egyik sarkában szorgosan munkálkodó, festett arcú Viola bohóccal, aki éppen lufiból hajtogatott állatalakokat a legkisebbeknek.

H.H.

[caption id="" align="aligncenter" width="1024"] Szántó József polgármester köszöntőjeFotó: Hüvösi Csaba[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában