Helyi közélet

2015.05.21. 17:30

Bérrendezést és a rektorok szerepének megerősítését sürgeti a Jobbik

fenyvesi

Budapest. A Jobbik a felsőoktatásban dolgozók bérrendezése és a rektorok szerepének megerősítése érdekében nyújt be módosító javaslatokat az Országgyűlésnek. (MTI)

Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy a konzisztóriumok létrejöttével szerinte olyan külső emberek ülhetnek meghatározó pozícióba, akiknek nincs köze a felsőoktatáshoz, mindössze a miniszter elvárásainak kell megfelelniük, miközben dönthetnek például az intézmények költségvetéséről. A többi között azt szorgalmazzák, hogy a rektor jelenléte nélkül ne ülésezhessen a konzisztórium. Az ellenzéki politikus egyúttal hiányolta, hogy sem a költségvetési javaslat, sem a felsőoktatási törvény módosítása nem tartalmaz bérrendezésre utaló jelet. Jelezte: módosító javaslatot nyújtanak be, mert nagynak tartják a különbséget a piaci lehetőségek és az egyetemi bérek között. A javasolt emelés mértékéről még egyeztetnek - tette hozzá Dúró Dóra.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában