Átverés a társkeresőn

2024.05.22. 17:39

Erotikus tartalmú képekkel zsarolták ismerősüket a balassagyarmati csalók

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói pénz átvételénél érték tetten azt a 26 éves zsarolót, aki társával bűnös módon több mint egymillió forintot csalt ki ismerősétől.

Nool.hu

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy balassagyarmati férfi 19 éves társával közösen kitervelve egy felnőtt társkereső weboldalon női álprofilt hozott létre. Ezzel a profillal önmagát nőnek kiadva felvette a kapcsolatot egy közös ismerősükkel, egy 37 éves helyi férfival. 

– A csetelés során – zsarolási szándékkal – erotikus tartalmú képet kért és kapott a férfitól. Ezzel a fotóval kezdte zsarolni a sértettet, hogy amennyiben nem fizet, akkor a képet és az elektronikus beszélgetést megmutatja a férfi barátnőjének. Az áldozat a kapcsolatát féltve április elejétől több alkalommal összesen 1 millió 077 ezer forintot adott, illetve utalt át kisebb-nagyobb összegekben zsarolójának – tette hozzá.

Elfogták a zsarolókat

A feljelentés után a 26 éves zsaroló a hallgatásért cserébe követelt újabb összeg átvétele után fogták el a nyomozók, és állították elő a kapitányságra, ahol zsarolás bűntett miatt hallgatták ki, vették őrizetbe és kezdeményezték letartóztatását. Az adatgyűjtés eredményeként az elkövető szintén balassagyarmati 19 éves férfi társát – a zsarolás értelmi szerzőjét – május 15-én fogták el. Kihallgatása után őrizetbe vették őt, és kezdeményezték letartóztatását. A folyamatban lévő ügyben bűnsegédi minőségben a nyomozók egy 18 éves szügyi nőt is kihallgattak, aki a zsarolók rendelkezésére bocsátotta a folyószámláját. A bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában