Zsarolás

2024.03.18. 09:51

Megzsarolta kanadai ismerősét, majd Diósjenőn őrjöngött a férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen, aki pénzt követelt Kanadában élő ismerősétől, majd amikor nem kapott, egy fejszével szétverte annak diósjenői házát.

Nool.hu

Szétverte az árammérő órákat, a bejárati ajtót, beverte az ablakokat, és tönkre tette a hűtőszekrényt, a bútorokat és az elektronikai eszközöket is

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkkal közölte: a férfi 2022. augusztus 22-én egy internetes üzenetküldő alkalmazásban azt követelte a tengeren túl élő régi haragosától, hogy azonnal küldjön neki ezer dollárt, mert ha nem, bemegy az itthoni házába és azt szétveri. 

"A Kanadában élő nő nem volt hajlandó utalni, ezért a vádlott 2022. szeptember 5-én egy baltával betört annak lakatlan diósjenői házába, ott szétverte az árammérő órákat, a bejárati ajtót, beverte az ablakokat, és tönkre tette a hűtőszekrényt, a bútorokat és az elektronikai eszközöket. Mivel a nő nem teljesítette a vádlott követelését, ezért a járási ügyészség a férfit zsarolás kísérletével, a ház szétverése miatt pedig rongálás vétségével vádolta meg." – írták.

Felfüggesztett börtönbüntetés várhat rá
Hozzátették, hogy az ügyészség a büntetlen előéletű, a cselekményét beismerő vádlottal szemben 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, valamint a több százezer forintos bűnügyi költség megfizettetését és a sértettnek okozott közel 900 ezer forintos kár megtérítését is kérvényezte. Az árammérő órák megrongálása miatt a nyomozó hatóság szabálysértési feljelentést is tett a vádlott ellen. A büntetőügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában