Nool.hu podcast

2024.02.22. 10:56

Kékfény: mozgalmasan telt a rendőrök és a tűzoltók hete Nógrádban (podcast)

Bőven akadt feladatuk szűkebb hazánk rendőreinek és tűzoltóinak az elmúlt napok során.

Nagy Orsolya

Több bűncselekménynél is intézkedtek a nógrádi rendőrök a múlt hét folyamán. Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a napokban fogták el azt a 27 éves helybeli férfit, akit rablás és számos lopás elkövetésével gyanúsítanak a nyomozók.

Hozzátette: ezen túlmenően a rendőrök elfogták azt a férfit is, aki január végén gépkocsijával a rendőrök elől menekülve veszélyeztette a 21-es főút forgalmát. Buda Gábor arra is kitért, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, valamint a rendőrkapitányságok bűnmegelőzési szakemberei idén is csatlakoztak a Biztonságosabb Internet Naphoz, amelyhez kapcsolódóan prevenciós foglalkozásokat tartottak az illetékességi területükön működő általános és középiskolákban.

Több mint ötvenszer vonultak

A tűzoltók sem unatkoztak az elmúlt napokban, hiszen több mint ötven alkalommal riasztották őket. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta, hogy több közlekedési balesethez is siettek a tűzoltók, de számos szabadtéri tűz is adott munkát nekik. Emellett családi házaknál keletkezett tüzekhez és lángoló személyautóhoz is vonultak a lánglovagok. A szóvivő kifejtette továbbá, hogy mit lehet tenni a gépjárműtüzek megelőzése érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában