Riasztások

2024.02.19. 13:41

Jócskán adott munkát a hétvége a nógrádi lánglovagoknak

Baleset, kéménytűz és lángoló kuka is munkát adott a hétvégén szűkebb hazánk tűzoltóinak, de szabadtéri tüzek miatt is riasztották a nógrádi lánglovagokat.

Veres Edina

Vadat gázolt

Az elmúlt pár nap sem telt eseménytelenül szűkebb hazánk tűzoltói számára. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján elérhető tájékoztatás szerint szombat reggel egy személyautó gázolt vadat Acsa és Püspökhatvan között. Ahogy arról portálunk is beszámolt, az esethez a berceli hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járművet, majd a forgalom irányításában is segédkeztek.

Trélerrel ütközött

Nem sokkal később egy személyautó és egy tréler ütközött össze Pásztón, a Fő utcában. Ahogy azt a Nool.hu is megírta, a baleset során az autó egy beton villanyoszlopnak csapódott, amely ennek következtében az úttestre dőlt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd lezárták az érintett útszakaszt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Az eset során senki sem sérült meg, az egységek az áramszolgáltatóval közösen, csörlő segítségével eltávolították a kidőlt oszlopot az úttestről.

Autó gyulladt ki

Szintén szombaton kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó a 2-es főút mellett, Szendehely közelében. Portálunk az esettel kapcsolatban arról számolt be, hogy a rétsági és a váci hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével oltották el a gépkocsit a katalinpusztai parkolóban. Az eset során nem történt személyi sérülés.

Tetejére borult a jármű

Szombat délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében az árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó. Az esettel kapcsolatban Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a bajba került járművet.

A tűzesetek körül forgott a tűzoltók vasárnapja

A múlt hét utolsó napján egy műanyag hulladéktároló gyulladt ki Salgótarjánban, a Báthori István úton. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugár segítségével oltották el a kukát.

Ezt követően vasárnap este Kazáron lerakódott korom és kátrány égett egy Damjanich úti családi ház kéményében. „A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből a lerakódott égésterméket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, ameddig azt szakember át nem vizsgálta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség” – olvasható a közleményben.

Szabadtéri tüzekhez is vonultak

Tájékoztattak, hogy szűkebb hazánk lánglovagjait kétszer riasztották vasárnap szabadtéri tűzesetek miatt. Mint írták, a délutáni órákban Rimócon, a Magashegyi utcában égett a száraz fű száz négyzetméteres területen, este pedig Magyargécen, a Rákóczi úton kapott lángra a nádas körülbelül hatvan négyzetméteren. Az előbbi helyszínen a szécsényi hivatásos tűzoltók, míg az utóbbin a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei avatkoztak be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában