Lopások

2024.02.29. 14:42

Bűncselekmények sorát követte el a 20 éves tolvaj több nógrádi településen is

A rétsági rendőrök őrizetbe vettek egy 20 éves férfit a napokban, aki a lopások mellett engedély nélkül vitt el egy gépkocsit is.

Nagy Orsolya

Hazajutása érdekében még egy gépkocsit is szerzett magának a férfi

Forrás: Police.hu

A Rétsági Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya jármű önkényes elvétele és lopás miatt folytat eljárást egy csörögi lakossal szemben – közölte portálunkkal Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint fogalmazott: a férfi még február 24-én, napközben hazajutása érdekében szerzett magának egy gépkocsit egy rétsági parkolóban. Szerencséje volt, ugyanis az autóban megtalálta az indítókulcsot, így el is indult Csörög felé. Ezt követően a sejcei elágazónál, Vác közelében, a főút melletti füves területen leparkolt, és átszállt egyik ismerőse kocsijába, aki hazavitte. Hozzátette: ezt megelőzően, még tavaly több lopást is elkövetett Diósjenőn. Első alkalommal egy pénztárcát vitt el a benne lévő több tízezer forinttal, személyes iratokkal és bankkártyával együtt a Berkenye és a Diósjenő között található málnaföldről. Pár hónappal később egy családi házba tört be a férfi, amely során a nyitott ablakon keresztül bemászott az ingatan konyhájába, és az asztalon lévő tárcából pénzt vett el.

A sajtóreferens kiemelte: a legnagyobb bűncselekménye során több mint kétmillió forint értékben lopott a településről. Akkor egy ingatlan műhelyéből nagy értékű szerszámgépekkel és motorfűrészekkel távozott.

Király-Kollár Ramóna arra is kitért, hogy a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai véget vetettek a férfi bűnös ténykedésének, és február 28-án, szerdán Nógrádon elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomása után a rendőrök őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában