Bűnözés

2024.02.08. 14:20

Büszkén mesélt a rendőröknek az általa elkövetett bűncselekményekről a salgótarjáni fiatal

Kimerítően vallott a nyomozóknak az a 20 éves salgótarjáni férfi, aki számos lopást követett el lakókörnyezete közelében.

Nool.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette a lopás miatt 2023 tavaszán indult nyomozás terheltjét, akit további lopásokkal is gyanúsítanak. A 20 éves férfit lakásán fogták el a nyomozók és a rendőrkapitányságra előállították – tájékoztatta portálunkat Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: a fiatal férfi 2023 áprilisa után – pontosan be nem határolható időpontban – Salgótarján belterületén, az Acélgyári úton feszítette be egy régebb óta használaton kívüli, több emeletes irodaépület ablakát, és onnan fém épületgépészeti elemeket lopott el és adott le a vastelepen.

Mint megtudtuk: a férfi kihallgatása során elmondta, hogy még tavaly júniusában haragosa felújítás alatt lévő lakásába tört be, ahonnan építési anyagokat lopott el közel 100 ezer forint értékben, majd azokat részben értékesítette is. Október végén egy Határ úti ingatlan kapuját szerelte szét, hogy bent lopási szándékkal szétnézzen, de a tulajdonos ebben megzavarta őt, így a lakattal és annak pántjával volt kénytelen távozni.

– Vallott még a férfi két korábbi betörésről is, amelyeknél megfigyelő bűntársként volt jelen, valamint egy bolti édesség lopásról is beszámolt, amelyet azért követett el, mert az eladó felidegesítette őt. A rendőrök a fiatalt kihallgatása után őrizetbe vették – emelte ki Király-Kollár Ramóna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában