Bűncselekmények

2024.01.05. 19:24

Több tolvajt is elfogott a rendőrség Kállón, figyelmeztetnek a veszélyre a polgárőrök is

Nyomozást folytat a Pásztói Rendőrkapitányság egy 17 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint a településen több lopást is elkövetett, a közelmúltban pedig egy másik tolvajt is elfogtak a rendőrök.

Nagy Orsolya

Számos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a 17 éves kállói fiatalt

Fotó: Police.hu

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról számolt be, hogy a 17 éves kállói lakos szilveszter éjszaka óév búcsúztatás helyett lopni indult. Kinézte magának a település egyik lakóházát, amelynek kertjébe bemászva a nyitott garázsból fúrót, csempevágót, kerékpárt és pitbike-ot lopott el 100 ezer forint értékben.

– A gyanú szerint ugyanez a fiatal férfi november 15-én, november 22-én majd december 7-én szintén Kállón további lakóingatlanokba, melléképületekbe tört be és gyakorlatilag minden kézzel fogható és mozdítható dolgot magával vitt. Zsákmánya között kézi szerszámok, fűkasza, fűnyíró és hangszóró szerepelt, de több lakásból élelmiszereket, italokat, dohányárut és készpénzt is lopott. Az egyik családi háznál még a biztonsági kamerát is megrongálta, azért hogy a lebukást elkerülje. A sértetteknek több százezer forint lopási és rongálási kárt okozott – közölte portálunkkal Buda Gábor.
Hozzátette: a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtések eredményeként a napokban Kállón elfogták a fiatalkorút, és előállították a rendőrkapitányságra, ahol négyrendbeli lopás miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A rendőrök az ellopott tárgyak közül többet megtaláltak és lefoglaltak.

Egy másik, korábbi eset során egy 19 éves helyi lakos ellen indult eljárás, aki a bejárati ajtót befeszítve betört egy helyi lakóházba, és onnan a tulajdonos távollétében készpénzt, hátizsákot, élelmiszereket és konyhai használati tárgyakat lopott el 100 ezer forint értékben.

A besurranó tolvajlásokra a helyi polgárőr egyesület is felhívta a figyelmet 

Facebook oldalukon úgy fogalmaztak, jellemzővé vált a melléképületek, garázsok és elhagyatott üres, eladó házak kirámolása, de most már az autófeltörések száma is megemelkedett. Általában műszaki eszközök és szerszámok tűnnek el, ezért arra kérik a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek oda ingatlanjaikra és a melléképületeikben, autóikban tárolt értékeikre.

Arra kérik továbbá a helyieket, amennyiben lehetőségük van, szereltessenek fel riasztót, illetve biztonsági kamerát és tartsanak kutyát, aki jelezni tud, ha mozgást észlel. Amennyiben pedig bármilyen gyanús esetet észlelnek, esetleg a korábbi bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkeznek, akkor hívják a 112-es segélyhívó számot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában