Összefoglaló

2024.01.31. 17:25

Hogyan túrázzunk télen Nógrádban? – íme a katasztrófavédelem tanácsai (podcast)

Csaknem ötven alkalommal vonultak szűkebb hazánk tűzoltói az elmúlt héten. Kapás Márton szóvivő elevenítette fel az eseményeket.

Nagy Orsolya

Kapás Mártonnal beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Több közúti balesethez is riasztották a nógrádi hivatásos tűzoltókat a napokban – mondta el portálunknak Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: műszaki mentés is adott feladatot a lánglovagoknak, akik egyebek mellett a viharos szél miatt vonultak több esetben is.

Kapás Márton arra is kitért, hogy mit kell tenni a lakosoknak a viharos időben. Emellett tűzesetek sokaságához is vonultak a tűzoltók, ugyanis összesen tíz alkalommal kellett megfékezniük a lángokat. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a katasztrófavédelem munkatársai rendszeresen tartanak gyakorlatokat, amelynek során sérült túrázók mentését szimulálják, felkészülve egy esetleges éles helyzetre. Kifejtette azt is, hogy mit lehet tenni, hogy megelőzzük a bajt egy téli túrázás során.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában