Nool.hu podcast

2024.01.15. 17:28

Halálos lakástűz és közlekedési balesetek is adtak munkát a nógrádi tűzoltóknak (podcast)

Balesetek és lakástüzek is bőven adtak munkát szűkebb hazánk tűzoltóinak az elmúlt napokban, sajnos egy eset tragédiával végződött: egy ember meghalt az etesi tűzben.

Gulyás Edina

Kapás Mártonnal beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak beszámolt az elmúlt hét történéseiről. 

– 56 segélykérés érkezett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a napokban. 16 alkalommal tévesen riasztották tűzoltóinkat, 5 esetben a hivatásos egységek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók már felszámolták a kárt, egyszer pedig szándékosan megtévesztő jelzés érkezett. Vármegyénk lánglovagjainak 20 tűzeset és 13 műszaki mentés során kellet beavatkozniuk – sorolta az elmúlt hét mérlegét Kapás Márton, aki részletesen ismertette ezeket az eseteket. 

A szóvivő kitért a tragédiával végződő etesi lakástűzre is. Azzal kapcsolatban elmondta, hogy a kilencven négyzetméteres ház négy helyisége égett, a lángok a tetőre is átterjedtek. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók a Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, két vízsugár segítségével oltották el a tüzet. Az egységek az épületből kihoztak egy felhasadt gázpalackot, amely már kiérkezésük előtt felrobbant. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy holttestet találtak a házban.

Kapás Márton a lakástüzek megelőzésére vonatkozóan is adott tanácsokat, illetve megosztotta a hallgatókkal azt is, hogy mit kell tenni abban az esetben, ha tűz keletkezik az ingatlanban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában