Balesetek

2023.12.31. 15:37

Súlyos sérülések, halálos balesetek: ezek történtek Nógrád útjain 2023-ban

Miként az lenni szokott, az idei esztendő sem csupán örömteli eseményekben volt gazdag. Ebben az évben is számtalan baleset történt Nógrád útjain, amelynek a legtöbbje szerencsére nem tragédiával ért véget, de olyanok is akadtak, ahol az érintettek már soha többet nem térhettek haza szeretett családjaik körébe, hatalmas űrt hagyva ezzel maguk után. Ezeket idézzük most fel!

Gerhát Karina

Frontális karambol történt január végén, a kora reggeli órákban a 22-es számú főút 3-as kilométerénél, a tereskei lehajtó közelében. Egy ember – aki az ütközés következtében kirepült az egyik autóból – a helyszínen meghalt. Később azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a helyszínről négy személyt kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai.

Halálos baleset történt február 15-én, szerdán este a 21-es számú főút Heves megyei szakaszán, Lőrincinél: Patrikot akkor gázolták el, amikor éppen egy személygépkocsit tolt. A Ripost cikke szerint a gépkocsiból kifogyott az üzemanyag, a járművet tolókon pedig nem volt láthatósági mellény. Az ütközés után a 23 éves sziráki férfi életét már nem lehetett megmenteni.

Két személygépkocsi ütközött össze egymással március közepén a 22-es számú főút 64-es kilométerénél, Kishartyán közelében. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével egy embert kiemeltek az egyik autóból és átadták a mentőknek. A balesetben három személy volt érintett.

Egy személygépkocsi elütött egy kerékpárral közlekedő nőt Ludányhalásziban április közepén. A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt április 13-án reggel Ludányhalásziban, a Losonci úton. Egy személygépkocsival közlekedő férfi elütötte az előtte haladó kerékpárost. A biciklis az ütközés következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján közzétett tájékoztatás szerint frontálisan ütközött két személyautó a 2-es számú főúton május 16-án, kedden délután Tolmács térségében. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és feszítővágó segítségével egy embert kiemeltek az egyik roncsból. Németh Cecilia, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője portálunknak elmondta, hogy a helyszínről egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.

Két személyautó ütközött össze június 18-án, vasárnap, a késő délutáni órákban a 22-es számú főút balassagyarmati szakaszán. A mentők is a helyszíne érkeztek. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője portálunk megkeresésére elmondta: a helyszínre a helyi, valamint a szécsényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik az egyik gépjárművet áramtalanították. Az egyik autóból kettő, míg a másikból három embert szabadítottak ki feszítővágóval. 

Megkerestük az Országos Mentőszolgálatot is, akik portálunkat arról tájékoztatták, hogy a balesetben négy személy volt érintett, a helyszínre több mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak. A baleset következtében egy ember a helyszínen meghalt, egy személy életét pedig az újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni.

A teljes balassagyarmati kerékpáros társadalmat megrázta a hír, hogy társuk, Csímár András július 16-án, vasárnap halálos balesetet szenvedett a szlovákiai Ábelfalva közelében. Kellemes kirándulás fajult borzalmas tragédiába azon a hétvégén. A balassagyarmati Csímár András két fővárosi barátjával indult felvidéki bringatúrára. Ismerték a terepet, gyakran megfordultak arrafelé, kerülték a forgalmas övezeteket. A napsütéses időben éppen a Losonctól északnyugatra, mintegy tíz-tizenöt kilométerre található Ábelfalva közelében jártak, amikor megtörtént a baleset.

Baleset történt Salgótarjánban, a Kinizsi Pál úton augusztus 3-án, csütörtökön, a délutáni órákban. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy személyautó motorossal ütközött össze. Hozzátette: a salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az eset következtében személyi sérülés nem történt.

Baleset történt szeptember 2-án, szombat délután Salgótarjánban, a Hősök úton, a rendőrök és a tűzoltók mellett a mentőket is riasztották a helyszínre. Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunk érdeklődésére elmondta: a megyeszékhely zagyvapálfalvai városrészében egy segédmotoros kerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze. Csép Vivien, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője portálunk érdeklődésre elmondta: a helyszínről egy embert súlyos életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaik a területileg illetékes kórházba.

Baleset történt október 22-én, vasárnap este Etes és Karancsalja között. A szerencsétlenség halálos végkimenetelű volt. Felborult egy autó vasárnap, valamivel 20 óra után Etes és Karancsalja között. Tóth-Szikora Viktória, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője tájékoztatása szerint a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik áramtalanították a járművet. A megbízott hivatalvezető azt is elárulta, hogy az autóban csak a sofőr utazott, aki a szerencsétlenség miatt kirepült a járműből. 

Az esettel kapcsolatban további tájékoztatás céljából megkerestük az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) is. Németh Cecília, az OMSZ kommunikációs munkatársa kifejtette, hogy a baleset következtében egy 30 év körüli férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Baleset történt november 8-án, szerdán este Salgótarján belvárosának egy frekventált útszakaszán. Az esettel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta portálunkat, hogy  Salgótarján belvárosában, a Rákóczi úton eddig ismeretlen okok miatt egy személygépjármű egy álló autóba ütközött. A helyszínre a mentőket is riasztották. Portálunk érdeklődésére Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője közleményében úgy fogalmazott, hogy a baleset következtében egy idős és egy középkorú férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, őket bajtársaik a területileg illetékes kórházba szállították.

Hármas karambolhoz riasztották Balassagyarmaton a tűzoltókat december 23-án, szombat délután. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak kifejtette: három gépkocsi ütközött össze Balassagyarmaton, a 22-es számú főút Kóvári úti szakaszán. Hozzátette: a tűzoltók a mentőket is helyszínre riasztották. Érdeklődésünkre az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa, Németh Cecília arról tájékoztatta portálunkat, hogy bajtársai a balassagyarmati baleset helyszínről két személyt könnyebb sérülés gyanújával szállítottak kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában