Baleset

2023.07.18. 09:22

Gyarmati kerékpárost gázoltak halálra Szlovákiában: a szemtanúk szerint elkerülhetetlen volt az ütközés

A teljes balassagyarmati kerékpáros társadalmat megrázta a hír, hogy társuk, Csímár András vasárnap halálos balesetet szenvedett a szlovákiai Ábelfalva közelében.

Hegedűs Henrik

Ketten haltak meg a balesetben

Forrás: Besztercebánya megyei rendőrség

Kellemes kirándulás fajult borzalmas tragédiába a hétvégén. A balassagyarmati Csímár András két fővárosi barátjával indult vasárnap felvidéki bringatúrára. Ismerték a terepet, gyakran megfordultak errefelé, kerülték a forgalmas övezeteket. A napsütéses időben éppen a Losonctól északnyugatra, mintegy tíz-tizenöt kilométerre található Ábelfalva közelében jártak, amikor megtörtént a baleset.

A parameter.sk című szlovákiai magyar nyelvű hírportálnak beszámoló szemtanúk szerint a biciklisek közül ketten egy dombon haladtak lefelé, amikor egy beláthatatlan kanyarban találkoztak a velük szemben nagy sebességgel érkező Hyundai típusú autóval. Az elkerülhetetlen frontális ütközés olyan erejű volt, hogy a két kerékpáros a helyszínen meghalt. Harmadik társuknak az volt a szerencséje, hogy kissé lemaradt tőlük. A kiérkező mentőknek már nem sikerült megmenteni a magyar biciklisták életét. A szlovákiai JOJ TV állítása alapján a gépjármű vezetőjének alkoholtesztje negatív lett, viszont nem ülhetett volna a volán mögé, mert korábban bevonták a jogosítványát.

– Nagyon, nagyon jó embert veszítettünk el – mondta el a Nool.hu-nak egy neve elhallgatását kérő balassagyarmati férfi. – Andrást mindenki jószívű, becsületes, segítőkész embernek ismerte, mindig, mindenkire szeretettel mosolygott és szenvedélyének tekintette a kerékpározást. Én is többször voltam vele együtt a túrákon, nem csak a magyarországi vidékeket járta be, hanem szívesen ment Felvidékre is, ahol a nehezebb terepviszonyokkal is megbirkózott. Felfoghatatlan, ami velük történt.

A közösségi oldalakon az elmúlt két napban rengeteg részvétnyilvánítás, együttérző nyilatkozat jelent meg a család irányába. A balassagyarmati barátok nevében Olexa Miklós, az I. Kerékpár Múzeum vezetője, és Sztancsik József, a közismert triatlonos szakember hétfőn közösen gyertyát gyújtott az elhunyt kerékpárosok emlékére a Mikszáth utcai kopjafájánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában