Tragédia

2023.12.06. 08:37

Hivatalosan is megerősítették: egy ember életét követelte a hajnali kállói tűz

Egy középkorú férfi holttestét találták meg a tűzoltók a kállói házban.

Gulyás Edina

Amint arról portálunk beszámolt, szerda hajnalban tűz pusztított Kállón, a tragédiának már biztos, hogy halálos áldozata is van. 

– Hajnali negyed négykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, amely szerint kigyulladt egy épület Nógrád vármegyében, Kállón. A Rákóczi úton lévő családi ház ötvenhat négyzetméteres, lakóhelyiségként és tárolóként is szolgáló, különálló melléképülete égett teljes terjedelmében. Az esethez három járművel kilenc tűzoltó vonult – tájékoztatott Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. – A lángok a főépületre nem terjedtek át, a melléképület teteje viszont teljesen megsemmisült, tűzoltás közben be is omlott. Az egységek a lángokat fél óra alatt megfékezték, a munkálatok közben egy középkorú férfi összeégett holttestét találták meg. A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A szóvivő arra is kitért: tavaly decemberben naponta átlagosan huszonnégy otthon gyulladt ki, vagyis minden órára jutott egy lakástűz. A tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt beszerezni, akár karácsonyi ajándékként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában