Nool.hu videó

2023.09.13. 17:00

Újabb vadriasztó prizmákat helyeztek el a 22-es számú főút mentén (videó)

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének köszönhetően újabb vadriasztó prizmák segítik majd a vadelütéssel végződő balesetek számának a csökkentését.

Lukács Zsófia

A következő napokban mintegy 200 darab prizmát helyeznek el a Közút munkatársai a 22-es számú főút mentén

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

A következő napokban mintegy 200 darab prizmát helyeznek el a Közút munkatársai a 22-es számú főút 10 és 18- as kilométerének a szakaszán a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottsággal együttműködve, Balassagyarmat és Érsekvadkert között.

Portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a 22-es számú főút három olyan szakaszán helyezik el a vadriasztó prizmákat, ahol az elmúlt időszakban több alkalommal fordult elő vadelütéssel járó közúti közlekedési baleset.

Hozzátette: a kék fóliás optikai vadriasztó prizmák az érkező járművek fényszóróinak a fényét megtörik és bevetítik arra a területre, ahol a vadak mozognak, így a gépjármű elhaladásakor egy stabil optikai riasztókerítés jön létre, ami várhatóan elrettenti őket a közúti forgalomtól.

Buda Gábor arra is kitért, hogy az optikai terelőoszlopra rögzített eszköz tartósan ellenáll a környezeti hatásoknak, a nagy hőingadozásnak, a magas hőmérsékletnek és a napsugárzásnak, az egyéb időjárási viszontagságoknak, valamint a sózás maró hatásának is.

A sajtószóvivő kiemelte továbbá, hogy a telepített eszközök a vadelütéssel végződő közúti közlekedési balesetek számának csökkentését segítik elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában