Szeszes ital

2023.09.04. 12:00

Álmatlanság ellen akart alkoholt lopni a rimóci férfi

Álmatlanság ellen alkoholt akart szerezni az a 40 éves rimóci férfi, aki először a helyi dohányboltba, majd a szociális noltba tört be. Aludni azonban ezután sem tudott, a rendőrök tetten érték.

Nool.hu

A betörő a kocsmában kereste az álmatlanság ellenszerét

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense portálunkkal közölte: a nyomozás adatai alapján a rimóci férfi szeptember 2-án nem bírt elaludni, ezért hajnalban elhatározta, hogy az álmatlanság ellen nagyobb mennyiségű alkohol gyors elfogyasztásával próbál meg nyugovóra térni. A szeszes ital beszerzése érdekében útra kelt a település kihalt utcáin, és először a dohányboltot vette célba.  

– Az üzlet ajtajának üvegét, majd ablakát egy kővel betörte, de az azokon lévő fólia egyben tartotta a nyílászárók üvegszilánkjait megakadályozva ezzel a bejutást. Mielőtt a férfi tovább próbálkozott volna a bejutással, eszébe jutott, hogy alkoholért indult, és az nincs a dohányboltban. Ekkor felhagyott a további erőlködéssel, és megcélozta az alapítványi szociális boltot, amelybe a korábbi módszert alkalmazva bejutott – tette hozzá a sajtóreferens.

Kiemelte: a terhelt az üzlet vevőterében először a biztonsági kamerákat törte le, majd – miközben egy kolbász majszolgatott – a pénztárgépeket rongálta meg a bennük lévő váltópénz megszerzése érdekében. A szeszesitalokhoz már nem jutott el, mert ebben megakadályozták az idő közben a helyszínre érkező járőrök. 

A 40 éves férfit a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai a helyszínen elfogták és előállították, ahol a nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását az illetékes ügyészségen. A gyanúsított a lopással 22 ezer, míg a rongálással 600 ezer forint kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában