Rablás

2023.08.24. 09:59

Letartóztatták azokat a családtagokat, akik rátámadtak a szécsényi boltosra

Az ügyészség indítványával egyezően a bíróság elrendelte egy nógrádi testvérpár és egyikük fiatalkorú gyermekének a letartóztatását, akiket rablás és csoportos garázdaság elkövetésével gyanúsítanak.

Gerhát Karina

A fiatal lefogta és többször meg is csavarta a sértett kezét, valamint nyakon is ütötte őt, mindeközben a családtagok körbevették őket és lökdösni kezdték a férfit

Forrás: Police.hu

– A nyomozás eddigi adatai szerint a 32 és a 31 éves nő és egyikük fia, valamint még mintegy tíz családtagjuk augusztus 4-én bementek egy szécsényi üzletbe, ahol szétszóródtak, hogy a tulajdonos és a pénztáros figyelmét eltereljék. A 14 éves fiú eközben két napszemüveget el akart rejteni a ruházatában, a bolt tulajdonosa azonban ezt észlelve, távozásra szólította fel, majd mivel a fiú ennek nem tett eleget, a férfi megpróbálta tőle elvenni az árucikkeket – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: ekkor a fiatal lefogta és többször meg is csavarta a sértett kezét, valamint nyakon is ütötte őt, mindeközben a családtagok körbevették őket és lökdösni kezdték a férfit.

A tulajdonosnak nehezen, de sikerült kiterelnie a tömeget a boltból és próbálta bezárni a bejárati ajtót, azonban a feldühődött emberek befeszítették azt, rángatták a kirakatot, a férfit megdobálták az üzletből magukkal vitt különböző tárgyakkal, és további bántalmazással, életének kioltásával fenyegették meg. A tulajdonos a szitkozódó, őt leköpködő embereket paprika spray használatával próbálta a bolton kívül tartani. A testvérpár és a fiatalkorú, valamint egy gyermekkorú társuk ezután nekitámadt a sértettnek, a bolt hátsó részébe lökdösték, tettlegesen is bántalmazták és próbálták a földre szorítani.

Mint megtudtuk: a cselekményeket egy járókelő észlelte, bement a boltba és a sértett védelmére kelve kiküldte onnan a támadókat, majd kihívta a rendőrséget, akik elfogták a gyanúsítottakat.

A fiatal fiú ellen a dolog megtartása végett erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmazva elkövetett rablás bűntette, valamint – anyjával és annak testvérével együtt – csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésére tekintettel a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, amelyet a járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés megakadályozása és a terheltek jelenlétének a biztosítása érdekében el is rendelt.

A döntést a Balassagyarmati Törvényszék helybenhagyta, így az végleges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában