Bűncselekmény

2023.08.08. 14:32

A 14 éves fiatal az anyjával és nő rokonával támadt az üzletvezetőre Szécsényben – letartóztatták őket

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás és csoportosan elkövetett garázdaság elkövetése miatt. Mint arról már beszámoltunk: egy 14 éves varsányi fiatal napszemüveget akart lopni az egyik szécsényi boltból múlt pénteken, azonban az üzletvezető tetten érte. Ezután a fiatalkorú a 32 éves édesanyjával és a 21 esztendős nő rokonával együtt rátámadt a boltvezetőre.

Nool.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás és csoportosan elkövetett garázdaság elkövetése miatt

Forrás: Police.hu

Mint arról portálunk beszámolt: munkatársunk éppen Szécsényben járt múlt pénteken, amikor több rendőrautóra lett figyelmes. A városban szerzett információink alapján egy Rákóczi úton lévő üzletben több személy lopást kísérelt meg múlt pénteken. A helyiek elmondása alapján a tulajdonos azonban rajtakapta a tetteseket, ezért kidobta őket a boltból. A járókelők azt is elárulták kollégánknak, hogy ezután az elkövetők elkezdték rugdosni az üzlet kirakatát, közben pedig hangosan szidalmazták a bolt tulajdonosát is.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Buda Gábor sajtószóvivő portálunknak elmondta: a Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás és csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetése miatt.

– A nyomozás adatai szerint augusztus 4-én, pénteken délben egy 14 éves varsányi fiatal és több családtagja bement Szécsény egyik vegyeskereskedésébe. A boltban egy napszemüveget helyezett a fejére, majd azzal fizetés nélkül kívánt távozni, azonban az üzlet tulajdonosa felszólította, hogy vegye azt le és menjen ki a boltból. A fiatal ennek nem tett eleget és egy újabb napszemüveget vett le az állványról. Ekkor az üzletvezető megpróbálta elvenni tőle azt, amit a fiatal nem engedett és lefogta az áruját védő tulajdonos kezét, azt csavargatta, majd a nyaka felé kapott és megütötte a napszemüveg megtartása érdekében – közölte a sajtószóvivő. 

Hozzátette: ekkor a fiatalhoz csatlakoztak a családtagjai is és már együttesen szidalmazták és bántalmazták a portékáját védő boltost. A kereskedőnek sikerült kiszorítani az agresszív vevőket az üzletből, akik a magukhoz vett és ellopott tárgyakkal dobálták, valamint köpködték és fenyegették a boltvezetőt. A család együttes erővel ismét behatolt az üzletbe, ahol már a félmeztelenre vetkőzött fiatalkorú a 32 éves édesanyjával és a 21 esztendős nő rokonával együttesen támadt a boltvezetőre, aki segítségére egy férfi érkezett.

A sajtószóvivő kiemelte: a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai a helyszínre érkeztek, akik – a körülmények tisztázását követően – az utcán tovább balhézó fiatalt, annak édesanyját és a harmadik támadót is elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

Mint mondta: a nyomozók a rablás és csoportos garázdaság bűntett miatt indult eljárásban előterjesztést tettek a három elkövető letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen, amelyet a bíróság el is rendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában