Nool.hu videó

2023.08.10. 11:25

Kamera rögzítette, ahogy a varsányi család rátámadt a szécsényi boltvezetőre (videó)

Mint arról portálunk már beszámolt, egy 14 éves varsányi fiatal napszemüveget akart lopni az egyik szécsényi boltból múlt pénteken, azonban az üzletvezető tetten érte. Ezután a fiatalkorú a 32 éves édesanyjával és a 21 esztendős nő rokonával együtt rátámadt a boltvezetőre, végül egy férfi érkezett a segítségére. A támadást az üzlet kamerája is rögzítette.

Nool.hu

A támadást az üzlet kamerája is rögzítette

Forrás: Police.hu

Szklenár Tamás, a bolt tulajdonosa a TV2-nek nyilatkozott a támadásról. A Tények riportjában elmondta: a fiatal fiú feltette a napszemüveget a fejére és többet is leemelt az állványról, ekkor ő megkérte, hogy vegye le azt, és tegye vissza a helyére. Ennek azonban nem tett eleget, sőt a tulajdonos szerint ekkor úgymond „rámozdult” és onnantól kitört a balhé az üzletben. 

A férfi egymaga próbálta meg kiszorítani az agresszív vevőket a boltból, először sikerrel járt, majd az elkövetők ekkor elkezdték a kirakatot rugdosni, végül pedig táskával ütni. Aztán újra visszamentek az üzletbe, de még többen. A 14 éves fiú félmeztelenül támadt rá a boltvezetőre a többi rokonával együtt, ahogy az a felvételeken is jól látszik. Az eladó pedig paprika spray-vel próbálta meg lefújni a támadókat, de mindhiába.

– Nem mondom, hogy letepertek. Az egyikük rám ugrott szorító fogásba, ugye megfogtam a kezét, hogy ütni ne tudjon – mondta Szklenár Tamás, akinek végül egy ismerőse a szomszédos üzletből sietett a segítségére és kizavarta az elkövetőket a boltból. Eközben megérkeztek a rendőrök is a helyszínre. A riportból megtudhattuk továbbá azt is, hogy a bolt tulajdonosa még mindig a történtek hatása alatt van.

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője portálunknak korábban elmondta: a varsányi fiatalt, annak édesanyját és a harmadik támadót is elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. Kiemelte: a nyomozók a rablás és a csoportos garázdaság bűntett miatt indult eljárásban előterjesztést tettek a három elkövető letartóztatásának az indítványozására az illetékes ügyészségen, amelyet a bíróság el is rendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában